jueves, 15 de noviembre de 2012

Visita a les escoles

La Setmana d'Activitats Extraordinàries continua i avui hem anat de visita a una escola.

Tot va començar fa unes setmanes quan ens van dir que els alumnes de 3r ens apadrinarien als de 1r per anar d'acompanyants a l'escola on estiguessin fent les pràctiques, i així començar-nos a apropar a l'àmbit escolar. Hem hagut d'observar el funcionament de l'escola, quines dinàmiques fan servir, quina manera de treballar tenen, com són els nens i nenes, entre d'altres coses.

Jo he anat al CEIP Escola Barcelona, que es troba al barri de Les Corts. 
L'escola està dividida en 3 parts: la de nens de 0-2 anys, la de 3-6 anys i la de 7-11. Jo he estat a la classe de les Girafes, que són els de P4 A. En total són 25 alumnes, però han faltat molts per culpa de la varicel·la. Tenen dos nens amb autisme, per això a les classes també acudeix un vetllador que els ajuda a l'hora de fer les activitats. En general, he pogut veure que és un grup molt cohesionat i no dóna problemes a l'hora de desenvolupar les classes. Amés, són molt participatius i es motivaven ràpidament. Són molt organitzats, cada nen té un càrrec que ha de dur a terme durant la setmana, com per exemple posar en una cartolina quins nens han assistit i quins han faltat o en una altra a quin dia estem i quin temps fa. A l'hora d'entrar i sortir de classe per anar al pati o a casa, fan una cua per baixar ordenadament.  

Tenen una estona per esmorzar i després surten al pati a jugar. Quan tornen, fan una petita activitat per tal de relaxar-se: amb els llums apagats, posen el cap sobre la taula i tanquen els ulls, mentre dos encarregats els fan massatges. Un cop s'han tranquil·litzat, ja poden començar a treballar. Avui han estat preparant un mural sobre una excursió que van fer dilluns al Parc de l'oreneta. Cada un tenia la seva feina i la desenvolupava amb moltes ganes. 

Després, arriba l'hora de dinar i alguns van a casa i altres es queden a l'escola. Dinen a un menjador tots els cursos junts menys els de l'escola bressol, i tenen uns monitors que els ajuden. Quan acaben, després d'una estona d'esbarjo, tornen a pujar a classe per seguir treballant fins l'hora de marxar cap a casa. 

M'ha agradat molt aquesta experiència i tinc moltes ganes de començar les pràctiques el curs que ve. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario