martes, 13 de noviembre de 2012

Visita al MNAC

Seguint amb la Setmana d'Activitats Extraordinàries, avui ha tingut lloc una altra sortida que ha consistit en anar al MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya), des de l'espai de l'assignatura de Plàstica.

Ens hem dividit en 3 grups i cada un ha assistit a una proposta didàctica diferent dels serveis educatius del museu, que eren: Històries en relleu; So i color i Dansa de fades i follets

Jo he assistit a Dansa de fades i follets, on una guia del museu ens ha portat per diferents quadres on la temàtica eren fades o follets, tot acompanyat de dinàmiques, fent-ho de la mateixa manera que si fóssim un grup d'infants. La visita ha començat amb una introducció d'aquests dos petits éssers del bosc. Després, mentre ens mostrava un quadre d'un follet tocant dos flautins, ha fet aparèixer un titella d'una fada per introduir-nos la visita. Quadre rere quadre ens anava fent petites activitats que feien més amena la visita, com despertar-nos amb flors, simular que som arbres i fins i tot fer una dansa. Són algunes propostes que ajuden a què els infants que assisteixin a la visita s'ho passin millor.

La guia de l'activitat ens presenta la Fada Goteta

Fent d'arbres


Els objectius que hem treballat amb aquesta sortida han sigut els següents:
  • Conèixer en directe una col·lecció d'obres d'art.
  • Apropar-nos a un centre d'art i cultura i als serveis que ofereix, entre els quals hi ha els pedagògics.
  • Reconèixer com els serveis culturals i educatius dels centres d'art incideixen en la formació dels estudiants d'infantil.
  • Saber organitzar un procés de percepció i saber expressar verbalment les característiques d'una determinada percepció estètica.

Seguidament podreu veure algunes de les obres que hem vist durant aquesta visita:

                                                     
                                                    



 "Febrer: Paisatge"






"El triomf del dia sobre la nit precedit per l'Aurora"













"Nimfa alada davant la sortida del sol"












M'ha semblat una visita molt interessant, ja que l'hem fet des de la perspectiva d'un infant. Penso que al MNAC fan unes activitats i tallers molt útils perquè els nens vegin l'art no des d'un punt de vista formal, sinó més dinàmic i entretingut. 

Les imatges dels quadres les he extret del web del MNAC. Per trobar més informació sobre les obres que es troben en aquest museu podeu entrar a http://art.mnac.cat/ i si el que voleu és informació sobre el museu en general, podeu entrar a la seva página web www.mnac.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario