miércoles, 10 de octubre de 2012

Land Art

El land art, o també anomenat art de la terra, és un moviment artístic que va sorgir als Estats Units a finals dels anys 60 i principis dels 70.

És un art creat a la naturalesa a partir dels seus elements -pedres, terra, aigua, fulles, foc- i fa servir el paisatge com a mitjà de creació, per això és un art efímer i d’algunes creacions només en queden les seves fotografies o enregistraments de vídeo. 

La seva finalitat és intentar que l'espectador interactuï i s'emocioni amb l'obra. Vol reflexar la relació entre l'home i la terra, entre el medi ambient i el món, per tal de conscienciar a la gent sobre el deteriorament que està patint la Terra a causa dels canvis climàtics. 

Artistes importants d’aquest corrent artístic són Richard Long, Robert Smithson o el matrimoni format per Christo i Jeanne-Claude.

A continuació podreu veure alguns exemples de land art:






Després d'haver-nos informat sobre què és el Land art i d'haver buscat referents artístics que ens poguessin donar una idea de com són les seves creacions, a classe de plàstica se'ns va demanar que elaboréssim nosaltres mateixos una obra d'aquest corrent artístic. 

Per grups, vam agafar elements naturals com fulles, flors, sorra de la platja, pals, pedres... i el resultat que vam aconseguir amb la resta del meu grup va ser el següent: 






Consisteix en un cercle de fulles verdes que representa la vida i al mig hi trobem representat amb pètals vermells l'inici de tot. Aquest cercle està rodejat per un altre de fulles marrons que representen la cuirassa que cadascú és posa a si mateix per protegir-se. 
Al voltant del cercle de fulles marrons, hi trobem un cercle fet amb sorra de la platja, que és el que ho ajunta tot. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario