jueves, 6 de diciembre de 2012

Identitat i territori

Per les assignatures de COED i GTIC vam haver de fer un treball en parelles que va consistir en realitzar una exposició oral d'uns 8 minuts amb suport de TIC on desenvolupéssim un tema que convencés al públic explicant com som i per què som així, és a dir, què ens ha influenciat per arribar a ser com som: la nostra identitat i el nostre territori

Per això, el tema del treball havia de ser sobre alguna cosa que tinguéssim en comú amb la nostra parella i que ens hagués influenciat a totes dues en el nostre desenvolupament com a persona. Vaig fer el treball amb la meva companya de classe Sandra Fumero (http://www.sandraffeducacioinfantil.blogspot.com.es/) i donat que vivim al mateix barri, vam decidir fer-lo sobre això, sobre el barri del Carmel. 

Vam voler donar a conèixer millor el nostre barri, ja que molta gent té una mala visió sobre aquest, creient que hi ha delinqüència o cases en mal estat. El nostre objectiu va ser treure les seves parts positives i per això el vam titular: El Carmel: un barri amb petits racons per a descobrir

Durant l'exposició, vam parlar sobre els llocs que més ens agraden del nostre barri i que ens agradaria que la gent que no el coneix tingui ganes de dirigir-se allà algun cop a la seva vida. Per exemple, vam parlar dels Bunkers, que tot i que ara és un mirador, la seva funció original va ser vigilar la ciutat dels atacs aeris durant la Guerra Civil. També, vam parlar sobre algun dels seus restaurants com és el Delicias, que apareix en algunes escenes del llibre Últimas tardes con Teresa, de Juan Marsé.

A continuació penjaré el Power Point que vam utilitzar com a suport de TIC durant la nostra exposició, i així  podreu veure millor el tema del treball. On podreu observar la localització del barri, els espais que hem escollit per mostrar i una petita frase d' Arturo Graf.


El carmel from marinajou

Per finalitzar, deixaré un vídeo amb les vistes de Barcelona per la nit des dels Bunkers del Carmel perquè pugueu gaudir-ne d'elles.


La finalitat del treball d'Identitat i Territori era persuadir al públic a fer alguna cosa. Per fer-ho, hem de tenir en compte alguns aspectes, com per exemple que qui parla ha de tenir tècnica per convèncer, no pot parlar sense dir res. 

Un bon orador necessita tenir humor i estètica per entretenir al públic; memòria per poder informar; intel·ligència per poder convèncer i emocions per poder persuadir. Una frase que vam escoltar a classe quan tractavem aquest tema va ser "Hem d'arribar al cor, passant abans per la raó".

No hay comentarios:

Publicar un comentario